Anette Løvdal | Hormontesten
17416
page-template-default,page,page-id-17416,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Har du hormonelle ubalancer ?

Har du over en længere periode ikke følt dig godt tilpas ?
Er du træt uanset hvor meget du sover ? Har du svært ved at tabe dig selvom du både træner og spiser sundt ? Føler du dig trist og energiforladt ?
Har du været ved lægen som fortæller dig, at du har det fint og at der ikke er noget galt med dig ?

Så stop lige op og tag hormontesten her. Det er ikke meningen at du skal have det sådan. Testen indikerer om du har ubalancer i kroppen. De forskellige hormoner har en indbyrdes balance, som kan komme ud af kurs bl.a pga. stress, dårlig ernæring, for lidt søvn, ekstrem sport, ekstrem low carb kure eller andet.

Testen viser dig en mange forskellige symptomer på ubalancer , og det du skal gøre, er at afkrydse de symptomer som du genkender. Har du mere end 4 krydser i et afsnit, er dette hormon ude af balance.

Giv dig god tid til at udfylde alle dele, som tilsammen vil give et godt billede af dine ubalancer, og hvor du har brug for at sætte ind med ændringer.

Det er nu du skal tage kontrol over dit helbred, og starte rejsen til velvære og vitalitet.

God fornøjelse!

Del 1. Højt Kortisol

Del 2. Lavt Kortisol

Del 3. Lav progesteron

Del 4. Højt østrogen

Del 5. Lavt østrogen

Del 6. Højt androgen niveau

Højt kortiisol.

Stress er det som påvirker dine kortisol niveauer allermest. Det er dit kamp-flugt system som aktiveres, og holder dig parat hvis der skulle kommer fare på færde. Det forhøjede kortisol niveau stiger over tid, hvis du konstant knokler på uden pauser. Vores moderne, hektiske livstil stiller store krav til os, og mange følser sig presset på daglig basis. Kortisol nveauet får ikke tid til at sænke sig og komme i balance inden der igen er efterspørgsel efter mere kortisol. Hvis dit kortisol er forhøjet over lang tid, vil du ende med et lavt kortisol.

Lavt kortisol.

Hvis kortisolniveauetne har været forhøjet længe, og der fortsat efterspørges mere og mere, så vil der over tid ske det, at produktionen begynder at fejle. Det er som en gammel motor som hakker  og sprutter lidt, for til sidst at give op. Lav kortisol er tegn på, at systemet har været overbelastet for længe . Når kroppen bliver træt og stresser rundt for længe, så brænder du ud. Da en af kortisols vigtigste opgaver er at håndtere sygdomme og infektioner, så vil et lavt kortisol niveau ofte føre til tilbagevendende infektioner, lungebetændelse, bronkitis, influenze og autoimmune lidelser. Et lavt kortisol kræver meget støtte via nærende kost, masser af hvile, søvn og andre former for stress reduktion.

Lav progesteron

Mangel på progesteron er involveret i mange af de udfordring som kvinder står overfor. Har du forhøjet kortisol, har du ofte lav progesteron, da de laves ud fra det samme moderhormon, og kortisol forfordeles i forhold til de øvrige kønshormoner. Progesteron og østrogen er 2 hormoner som danner et parløb og skal balancere, ellers giver det problemer. Har du lavt progesteron, mærker du ubehag før menstruation, pletblødninger og manglende ægløsning. Progesteron er vigtigt for at du føler dig ligevægtig og føler velvære. Progesteron hjælper dig med at sove godt, regulerer kropstemperaturen og dræne kroppen for vand, så du undgår væskeophobning.

Højt østrogen.

Østrogen er det hormon som giver dig kvindelige former som bryster og hofter. Jo mere østrogen jo mere kvindelige former! Østrogen er en fællesbetegnelse for de 3 slags østrogen som vi har: Østron, Østradiol. Østriol. Er dit østrogen niveau højt i forhold til dit progesteron niveau, vil du ofte være plaget af et følelsesmæssigt kaos op til menstruations start. Ovarierne producerer hovedsageligt østrogen, men også fedtceller producerer østrogen, så jo flere fedtceller du har, jo højere østrogen niveauer. Stress kan blokere progesteronreceptorer, og over tid give dig lave niveauer af progesteron. det vil medføre dominans af østrogen. Xenoøstrogener som er hormonforstyrrende stoffer fra plastik og miljøgifte, vil også kunne højne østrogen niveauer i kroppen, da de stoffer efterligner østrogen og kobler sig på de samme receptorer. Desværre  dukker hele tiden nye hormonforstyrrende stoffer op, og det påvirker os rigtig meget.
Høje østrogen niveauer kan på sigt være skadeligt for kroppen, og være med til at forøge risikoen for en række hormonelle lidelser og i værste tilfælde kræft.

Lavt østrogen.

Den almindeligste årsag til lavt østrogen er overgangsalderen som gennemsnitlig indtræffer ved 52 års alderen. Lavt østrogen påvirker vores sexlyst, søvn, humør og vægt. Kvinder med lavt østroen niveau kan døje med blæreproblemer og tørre slimhinder. De er mere påvirkelige overfor stess og kan være depressive. Kvinder som er for unge til overgangsalder kan have lavt østrogen pga. undervægt, stress, eftervirkninger efter p-pille stop og lavt stofskifte.

Højt androgen niveauer.

Androgener betegnes ofte som mandlige kønshormoner og det mest kendte hormon er  testosteron.
Kvinder med forhøjede testosteronniveauer kan kæmpe med vægtøgning, dybere stemme og være mere muskuløse end andre kvinder. Dominant adfærd kan ligeledes linkes til højere niveauer af testosteron. De fleste kvinder med forhøjede androgen niveauer lider også af høje insulin niveauer.
Hvis insulin niveauer er høje, producere ovarierne mere testosteron. Det er en ond cirkel som skal brydes via kostomlægning så insulin niveauet falder.

Jeg håber du med denne lille test, har fået et klarere billede af din
hormonbalance. Testen kan ikke gøre det ud for en egentlig diagnose, men blot
give dig et praj om, hvordan din hormonbalance er, og måske styrke dig i at der
skal gøres noget nu!

Jeg arbejder i min praksis med mange forskellige hormonelle ubalancer, og via
kost, kosttilskud og livsstilsomlægninger skaber jeg forandringer. En gang
imellem kan det være en fordel at foretage en laboratorie test, og det bruger
jeg også i mit arbejde.

Ønsker du min hjælp?
Så kontakt mig og få en 15 minutters
gratis telefonsamtale – så finder vi ud af om jeg kan hjælpe dig.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få mere viden og inspiration til et liv i hormonel balance.

Jeg vil elske at hjælpe dig på vej til mere balance og bedre sundhed.

De kærligste hilsner
Anette Løvdal