Anette Løvdal | Forkælelseskage
17505
post-template-default,single,single-post,postid-17505,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

23 jan Forkælelseskage

Er du til kage, men har lovet dig selv at skære ned på de søde og ulødige sager ?

Jeg kan varmt anbefale dig at bage denne skønne kage, som minder om en mazarinkage.  Den er glutenfri, sukkerfri og mælkefri.

Så skal du forkæle dig selv, så prøv den lige, jeg er sikker på din familie også vil kunne lide den 🙂

 

Til en lille springform ( 20 cm) skal du bruge:

-1 dåse hvide bønner ( butter beans) – urtekram har en økologisk og dåsen er BPA-fri.

-4 æg

-100 gr mandler malet til mel

-15 gr loppefrøskaller ( urtekram har en økologisk)

-50 gr smør – gerne smeltet

-2 tsk mandelessens

-80 gr dadler – (du kan også bruge sukrin/birkesød eller anden sødemiddel)

-1 plade mørk chokolade som skal bruges som overtræk.

 

Bland æg og loppefrøskaller og lad det stå i 5 min.

Blend alle ingredienser til en ensartet masse

Hæld i en form og bag i varmluft ovn ved 160 gr. i 20 min.

Når kagen er færdig, putter du mørk chokolade stykker over kagen og lader den stå i ovnen i nogle minutter til chokoladen er

smeltet, og du kan smøre det jævnt ud.

Stil nu kagen i køleskabet inden servering.

 Jeg har pyntet kagen med friske granatæblekerne, men du kan pynte kagen med alt lige fra friske bær til nødder mm.

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

 

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar