Anette Løvdal | Er indre sundhed på mode?
17410
post-template-default,single,single-post,postid-17410,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

21 okt Er indre sundhed på mode?

Jeg undrer mig virkelig over hvor meget vores ydre skønhed er i fokus.

Det perfekte ydre er blevet et statussymbol, og på alle sociale medier flyder det med billeder af smukke mennesker. Børn helt ned i indskolingsalderen har så meget fokus på udseende. Vi bruger rigtig mange penge på at holde os unge, smukke og attraktive på det ydre plan.  Jeg er ikke imod det som sådan – det er jo helt op til den enkelte at tage det valg, men jeg synes simpelthen prioriteterne har forskubbet sig i en skæv retning.

Hvordan står det til med den indre sundhed ?  Det vi ikke umiddelbart kan se, men som vi hver især er klar over?  Vi er jo godt klar over at den er gal med den indre sundhed, hvis du f.eks konstant har ondt i maven når du har spist, bliver oppustet, får eksem, har akne, har allergier, lider af PMS, får stress, ofte bliver forkølet eller får infektioner, ofte får hovedpine/migræne, overvægt, ledsmerter eller hvad det nu kan være.  Kroppen giver mange hints til os, når der er ubalancer.

Hvorfor er det lige, at vi ikke stopper op og lytter til de signaler som kroppen sender.  Er det fordi vi har så travlt med se godt ud og være perfekte udadtil?  Eller er det fordi vi bare ikke prioritere vores indre sundhed fordi det ikke giver umiddelbar anerkendelse?

Som unge tror vi at vi er udødelige, og vi kan stort set tillade os at behandle kroppen som vi vil…..MEN regningen VIL komme på et tidspunkt.  Så hvorfor er det lige at vi ikke begynder at have mere fokus på indre sundhed?  For lever vi grundlæggende fornuftigt og i balance, så er der jo plads til udsving. Men vi kan altså ikke trække veksler på sundhedskontoen, hvis den allerede er i nul eller endda i minus !!

Jeg brænder for sundhed på mange planer! Kosten og vores livsstil er et af de områder hvor vi kan gøre en masse. Vi kan spise sundere, leve grønnere. Tænke over kvaliteten af det vi spiser og omgiver os med. Vi kan rydde op i meget af det kemi som vi dagligt omgiver os med. Ja der er masser af områder der kan optimeres.  Måske kan det virke uoverskueligt for dig,  og måske tænker du at det ikke nytter – men JO det nytter!…… Som en klog mand sagde ” Enhver forandring starter med dig selv”.

Hvis vi læner os tilbage og lader os føre af de store gigant industrier af fødevarer, kosmetik, husholdningsartikler, medicin mm – så er vi på den.  Hvis du spørger mig, er det på tide at vi tør tage ansvar for vores egen indre sundhed, og ikke lader os styrer af pengemaskiner, hvis vigtigste opgave er profit fremfor folkesundhed!

Du må gerne skille dig ud,  og være anderledes. Du må gerne slappe af i forhold til de mange krav der stilles. Lyt nu til dig selv og mærk efter, hvad der gør dig glad og godt tilpas.  Det behøver slet ikke at være svært, at holde balancen i det moderne liv, men det kræver opmærksomhed på krop og sind, kvalitesbevidsthed, og prioritering.

Mit råd er at du skal gøre en indsats for din sundhed og dit velvære fra NU AF – det kan vise sig at være den bedste investering du har foretaget i dit liv. Det er bivirkningsfrit og giver omgående resultater og gevinster 😊

Endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar