Anette Løvdal | At finde tilbage.
17190
post-template-default,single,single-post,postid-17190,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

21 jun At finde tilbage.

 

Har du prøvet at du er så dårlig, kroppen smerter og du kan slet ikke overskue andet end at ligge under dynen med lukkede øjne i fosterstilling ? Sådan havde jeg det i en periode.

Jeg kom ikke ud af sengen andet end, når jeg skulle sende mine børn afsted i skole.  Jeg var bange for at jeg aldrig ville få det godt igen, og jeg følte mig svag. Jeg havde ingen energi og ingen overskud. Jeg kunne i en periode ikke holde mad i mig, og det gjorde at min krop manglede næringsstoffer, den optog ikke vitaminer og mineraler, som er  så vitale for mange af vores funktioner.  Jeg ramte bunden, det dybe hul, og herfra kunne det kun få fremad.

Når jeg ser tilbage på perioden, bliver jeg rørt over min egen kamp, og at jeg vandt den, men jeg bliver også rigtig ked af det. Mennesker omkring mig kunne ikke rumme mig, synes jeg var for svag og slet ikke den jeg var engang. Jeg mærkede afstanden vokse, vi glemte at snakke, og jeg kom ikke ud med alle de svære følelser som fløj rundt i mit indre. Jeg var ikke længere et aktiv, fordi jeg ikke kunne klare hele verden som før.

Jeg måtte finde mig selv igen, mine værdier havde forandret sig og livet så anderledes ud.  Jeg gjorde virkelig alt i starten, for at holde fast i mit gamle jeg, at forblive den jeg havde været. Men det kunne jeg simpelthen ikke.

En dag stod jeg grædende, min verden faldt sammen, jeg havde mistet mig selv på vejen hertil, og nu skulle jeg finde ud af hvem jeg var. Jeg kendte ikke mig selv længere.  Tilmed havde jeg havde mistet kære omkring mig, fordi sygdommen havde gjort mig svag, ynkelig, sårbar, og ikke attraktiv. Dette var mit nulpunkt.

De efterfølgende år arbejdede jeg intenst med mig selv.  Min proces startede i et forløb hos en psykolog, og efter ca. 15 gange kunne jeg mærke at der ikke var mere at komme efter, jeg havde fået snakket alt igennem mindst 100 gange.  Nu gik jeg i gang med at arbejde med mig selv på en anden måde, og tog forskellige uddannelser som jeg i dag bruger professionelt.

I dag har jeg har det rigtig godt, og jeg er der hvor jeg gerne vil være lige nu. Jeg er i evig process , og min læring stopper nok aldrig.   Min krop og jeg arbejder sammen, og jeg mærker ingen  – altså absolut ingen – symptomer på min sygdom,  som lægerne så optimistisk fortalte mig, da jeg var allerlængst nede,  – var en kronisk sygdom, som jeg skulle lære at leve med !   Det gør jeg så på MIN måde. Jeg har haft tilbagefald i løbet af de sidste 10 år, men jeg kender tegnene nu, og jeg ved hvad jeg skal gøre.  Det handler om at finde tilbage til mig selv, når jeg kommer på afveje.  Så genfinder jeg balancen med de redskaber som virker for mig.  Jeg har en sund livsstil som har været min tro følgesvend lige siden.  Kosten og min livsstilen er lagt om, tilgangen til livet er en anden og jeg er nysgerrig på livet og hvad den byder mig i fremtiden.

Jeg ved af hele mit hjerte, at når jeg kan finde tilbage, så kan du også.

 

Kærligst Anette

2 Kommentarer
 • Dorte Hansen
  Skrevet den 16:21h, 21 juni Svar

  Kære Anette, godt du kom op igen Og nu er du så stærk, at du kan hjælpe andre. Du kan med god grund være stolt ☀️ Knus Dorte

  • Anette
   Skrevet den 13:35h, 11 juli Svar

   Hej Dorte,

   1000 tak for din søde besked.

   Når vi kan finde gaven i vores udfordringer og vende det til styrker, så er vi på rette vej. Du er selv rigtig godt på vej <3. hk Anette

Skriv en kommentar